Jeg er født og opvokset på Lolland, hvor jeg stadig er bosat i Nakskov. Min datter, Manja, er blevet voksen og bruger disse måneder som værnepligtig hos flyvevåbnet i Karup.
Politik har altid været en del af mit barndomshjem. Min far var socialdemokratisk lokalformand, så de socialdemokratiske værdier har altid spillet en stor rolle i min opvækst. Jeg har i mange år været aktiv i det frivillige foreningsliv både som spiller, træner og formand for Ravnsborg håndboldklub. Igennem foreningslivet har jeg igen og igen oplevet, hvilke egenskaber fællesskabet rummer og hvordan alle kan få en plads i fællesskabet. Det er især dette jeg har taget med mig ind i politik.
Jeg er uddannet erhvervsuddannet i Brugsen og selvom politik altid har været en del af mig, havde jeg brug for et lille skub for at tage springet. Det fik jeg af Lollands borgmester der ringede til mig i 2013 og spurgte om jeg ville stille op til byrådet. Jeg blev opstillet sidst på listen, men jeg endte med at blive valgt som nummer 3 på listen og blev formand for kultur – og fritidsudvalget. Jeg er i politik fordi jeg ønsker at alle skal have de gode muligheder for et godt liv. Vi skal hjælpe alle ind i fællesskabet. Da jeg var kulturudvalgsformand, var det eksempelvis vigtigt for mig at bringe kunsten ud i det åbne rum, så alle fik adgang til den, eller sikre at i familier hvor midlerne var små, der kunne børnene nemt og hurtigt få hjælp fra kommunen til eksempelvis udstyr til den sportsgren de gerne ville dyrke.
To år efter at jeg var blevet valgt til byrådet, blev jeg spidskandidat til regionsrådet. Handlekraft er min styrke. Jeg havde ikke et navn til at blive regionsrådsformand, men så førte jeg en endnu hårdere valgkamp. Det handler i både valgkampe og i politik om, at måden man skabe resultater på, er via hårdt arbejde. Jeg tror, det er godt at gøre tingene forståelige. Det er godt, at vi ikke alle sammen er ens. Der er for eksempel ikke mange erhvervsuddannede i landspolitik. Jeg tror på diversitet og på forskellighed.
Region Sjælland, som den organisation, der danner rammen om vores daglige liv, skal følge med tiden. Jeg har brugt 4 år på at strømline den, så den passer bedre til borgernes virkelighed – og det vil jeg fortsætte med for resultaterne er mange. Ved at arbejde med nye kreative løsninger og i nærhed og sammenhæng med borgernes egentlige virkelighed, kommer vi længst med Region Sjælland.
Jeg kan skabe de nødvendige politiske kompromisser, der får det til at ske. Smarte løsninger for fremtiden kræver et fleksibelt og sammenspillet regionsråd, og det sørger jeg for
I disse tider er det eneste sikre at livet er uforudsigeligt, og at man derfor skal kunne håndtere forandring. Min tid som regionsrådsformand har krævet rigtig meget kreativitet og nytænkning for at komme igennem Covid 19, som på mange måder har været en Game-changer.
At opnå ægte nærhed for alle borgere, kræver at vi tør udfordre den måde vi plejer at tænke sundhed. Dem der er længst væk, har krav på størst innovation. Så når jeg har stået bag starten på Danmarks første e-hospital, er det fordi jeg mener at fremtiden tilhører os alle, uanset hvor i Regionen man bor.
